"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Pitanja na koja čekamo odgovore !?

Pitanja na koja čekamo odgovore !?

/ četvrtak, 21 mart 2019 13:59

Tragom informacija o dešavanjima u Domu zdravlja "Dr Đorđe Bastić", pokušali smo stupiti u kontakt sa direktorom ove ustanove gospodinom Vlastimirom Kladar. Dopisnik redakcije "Bezcenzure.info" je bio u poseti ovoj ustanovi 15.03.2019. godine, u nameri da dobijemo kratku izjavu od direktora o mnogim pitanja koja su vezana za ovu ustanovu, a sve iz razloga što je ova ustanova postala predmet raznog prepričavanja u Srbobranu. U našem predstavljanju direktoru, i upoznavanju sa razlozima našeg dolaska, gospodin Kladar se najljubaznije izvinio i rekao da iz razloga svoje prezauzetosti ne može da da intervju za naš portal. Zamolio nas je da pokušamo ponovo za nekoliko dana uz potvrdu da će tada rado odgovoriti na pitanja koja interesuju građane naše opštine. U duhu razumevanja svih direktorovih obaveza ali i zbog interesovanja javnosti pokušali smo posle izvesnog vremena stupiti ponovo u kontakt sa direktorom, ali bez uspeha. Dobili smo obaveštenje da direktor ne želi da se odazove na intervju "Bezcenzure.info".

 Dr. Vlastimir Kladar - dir. Doma zdravlja "Dr. Đorđe bastić" Srbobran

U nadi da će se direktor Doma zdravlja gospodin Kladar oglasiti i dati odgovore na neka pitanja, "Bezcenzure.info" će kroz ovaj tekst otvoriti neka pitanja na kojima građani insistiraju. 

Dr Vlastimir Kladar je tek nedavno postavljen za direktora srbobranskog Doma zdravlja. Postavljen je odmah, bez "probnog rada", na mandat od četiri godine na mesto Radivoja Ostojića, koji je do tada u dva mandata bio vršioc dužnosti u ovoj ustanovi, a o čemu smo već pisali u tekstu "Srbobran nema kvalitetnih kadrova". Za kratko vreme ovaj gospodin je postao zapažen, kako građanima naše sredine, koleginicama na poslu, toliko je postao "zapažen" i službenicima stanice policije Srbobran. Direktora smo imali nameru pitati da li je ineresovanje za njim od ljudi u službenim uniformama postalo intenzivirano od momenta prijave jedne koleginice za uznemiravanje od strane direktora, kako nje lično tako i njene porodice ? Građane interesuje da li se u Domu zdravlja sprovodi mobing nad onim zaposlenima koji su drugačije političke orijentacije, koji podržavaju protestne šetnje "#1 od 5miliona" i koji nisu članovi SNS ? U vezi oglašavanja ovog gospodina na svom profilu fejsbuka ...

... ostali smo uskraćeni za odgovor na pitanje da li svoju aktivnost (pisanje) na fejsbuku upražnjava u toku radnog vremena, i da li se ovi njegovi komentari odnose na građane opštine Srbobran ? Po tvrdnjama odbornika opozicije u Skupštini opštine Srbobran zaključujemo da direktor do sada nije odgovorio na odbornička pitanja koliko je članova SNS zaposleno u ovoj ustanovi u periodu od dolaska SNS na vlast u Srboranu, a na pitanja odbornika je obavezan odgovoriti ? Sva ova pitanja su sigurno zaslužila pažnju javnosti, po našim saznanjima neka su već zaprimljena u policijskoj proceduri, ali izdvajamo slučaj koji će u najskorije vreme poprimiti veliku medijsku pažnju kako lokalnih medija tako i regionalnih, jer se radi o veoma zanimljivom događaju u ustanovi u kojoj je gospodin Kladar direktor.

Gospodine Kladar dali vam je poznato za saobraćajnu nesreću koja se dogodila na deonici puta Novi sad - Srbobran ? Građane Srbobrana je veoma uznemirio ovaj događaj u kom je više desetina naših sugrađana potražilo medicinsku pomoć. Da li vam je poznato da je naš sugrađanin kao vozač autobusa prevozio drugu smenu srbobranskih radnika novosadske kompanije "Lir" i u putu doživeo epileptički napad usled čega je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta ? Smatramo da ste upoznati da zakon u Srbiji zabranjuje obolelima od epilepsije da budu profesionalani vozači. Postavljamo vam logično pitanje gospodine Kladar : Da li je u Domu zdravlja "Dr Đorđe Bastić" neko protiv pravila omogućio našem sugrađaninu da dobije lekarsko uverenje, ili lekar specijalista sa medicine rada nije ispunio svoju zakonsku obavezu da MUP-u prijavi pacijenta koji ima ovakav zdravstveni problem ? Da li vi direktore lično imate kakve veze sa ovim slučajem ? Direktore, za postupke i dešavanja u Domu zdravlja vi ste najodgovornija ličnost, sigurno znate da "nečinjenjem po saznanju" činite krivično delo ?

Takođe, javnost naše opštine se pita i da li je istina da je jedan od bitnih razloga za smenu predhodnog v.d. direktora Doma zdravlja u Srbobranu, Dr. Radivoja Ostojića, i neuspešan pritisak na njega koji je činjen preko opštinskog rukovodstva, od strane velikih kompanija u kojima naši sugrađani rade a često zbog loših uslova rada odlaze na bolovanja ? Da li je gospodin Ostojić smenjen što nije mogao uticati na lekare opšte prakse da ne izdaju bolovanja, a time dovode sebe u kršenje zakona o  pravima zaposlenih na bolovanje ?  

Gospodine Kladar, priznajemo da ima mnogo pitanja upućenih na vašu adresu. Morali smo na ovaj način da vam sva pitanja prosledimo zato što za kratko vreme vašeg "službovanja" u Srbobranu, Dom zdravlja je postao vrlo "zanimljiva" tema po reakcijama građana kao i vaših zaposlenih. "Bezcenzure.info" će i dalje pratiti vaš rad kao i rad Doma zdravlja i o svemu uredno obaveštavati javnost o svim utiscima građana koja se tiču vaše ustanove kao i utiske vaših zaposlenih, a tiču se vas. U znak poštovanja prema Srbobrancima od vas gospodine Kladar očekujemo da odgovorite na ova pitanja preko medija koje vi odaberete. "Bezcenzure.info" vam svakako stoji na raspolaganju ako vi to želite !  

   " Bezcenzure.info"

 

 

Please publish modules in offcanvas position.