"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Srbobran bez straha, DAN 4

Srbobran bez straha, DAN 4

/ nedelja, 03 mart 2019 05:59

Nezadovoljstvo gradjana Srbobrana svakim danom sve više raste. Srbobranci su po četvrti put izašli na ulice. Četvrta "šetnja" po redu ove subote 02.03.2019 god. po lepom vremenu je izmamila iz svojih kuća veći broj građana. Ono što je prijatno iznenadilo organizatore protesta jeste činjenica da je sve više prisutno mladih sugrađana, kao i novih učesnika u protestu. Po ustaljenom običaju protest je otvorila Katica Babin, predstavnica organizatora protesta ...... koja je potsetila da sledeći primer večerašnje gošće protesta gospođe Dragane Rakić, koja će se obratiti okupljenima, i opozicioni odbornici GG "Branko Gajin" kao i dva nazavisna odbornika su napustila do daljnjeg rad opštinskog parlamenta. Sve je to u skladu sa potpisanim " Sporazumom sa narodom", istakla je Katica Babin. U nastavku njenog izlaganja navedeni su i razlozi zbog čega je opozicija u Srbobranu do daljnjeg napustila rad sednica SO: to je opšte nezadovoljstvo načinom vođenja same sednice, nedozvoljavanje opoziciji dopune dnevnog reda sednica skupštine, ne mogućnost diskusije odbornika opozicije, izbacivanjem odbornika sa sednica pod izmišljenim razlozima, ne dobijanja odgovora na odbornička pitanja itd. Na mnoga pitanja opozicije, a koja su postavljena predsedniku Paroškom do danas nema odgovora, kao na primer :

- Da li je istina da Džekov preuzima i privatizuje sektor komunalni otpad ?

- Koliko se članova SNS zaposlilo u Domu zdravlja "Dr. Đorđe Bastić" i JKP " Graditelj" ?

Zašto radio "Srbobran" ne radi u interesu građana i ne otvori telefonsku vezu, da se građani javljaju i požale na probleme ?

- Nedavno je bila "hajka" na pse ulicama Srbobrana, a sve je obaljeno bez najave. Ko su izvođači ove nehumane akcije ? Gde se nalaze uhvaćeni psi ?

- Da li je istina da ste "Cakanu", za Kobasicijadu, platili čak 13.000 eura ?

- Zašto ako imate toliko novaca ne zakrpite puteve na našim ulicama ? 

U nastavku protesta kao drugi govornik najavljena je gospođa Dragana Rakić, odbornica u Skupštini Grada Vršca i članica "Asocijacije slobodnih odbornika", i u tom svojstvu se i obratila Srbobrancima.

Danas Srbijom ne vlada ni zakon ni zakonitost. Srbijom vladaju mali Vučići, lokalni kriminalizovani moćnici. Ovi lokalni šerifi zavlače svoje prljave prste u opštinske budžete, stavljaju ruke na usta svima koji glasno protestvuju i razmišljaju svojom glavom. Nazivaju vas alkoholičarima i narkomanima. Oni se plaše jedino suda svoje partije ! Zato je moguće da vam se desi lokalni moćnik poput Milutina Jeličića - Jutke, koji je pre neko veče isekao struju kablovskom operateru kako bi sprečio gledanje emisije u kojoj je gostovala žrtva njegovog seksualnog uznemiravanja Marija Lukić. Ovi mali Vučići nas prebrojavaju, fotografišu, prate, oni prave naše dosijee. A mi im poručujemo : snimajte, fotografišite i potrudite se da ti dosijei budu detaljni i temeljni, neka se zna na čijoj smo strani bili kada su gorele vatre slobode 2019. u Srbiji. Vojvodina je danas postala ratni plen SNS. Svi znamo ko ima moć i ko su pravi gradonačelnici vojvođanskih gradova i čija se naređenja ne odbijaju. U Srbobranu je to izvesni Kružević i konačno Andrej Vučić. Oni koje narod nije birao na izborima odlučuju o našim sudbinama i sudbinama naše dece.

Više od siromaštva boli nepravda u kojoj danas živimo. Najbolji studenti odlaze iz zemlje, a oni sa lažnim diplomama i doktoratima vode ministarstva. Nepravda je da se najplodnija vojvođanska zemlja prodaje strancima! Nepravda je da radnici rade za 27.000 dinara, nepravda je da naše ćerke gaze na pešačkim prelazima, a naše sestre ginu na naplatnim rampama i da niko ne odgovara! Zato smo se pobunili i zato smo na ulici. Mi smo rekli NE Vučićevoj diktaturi, Vučićevoj mafiji, strahu, nasilju, ludilu. Mi smo rekli NE gašenju slobode koju sprovodi SNS. Mi smo oni koji se nisu sklonili, pobegli, otišli, savili, prodali! Ako njegovi podanici imaju cenovcnik svojih života, mi imamo glas, razum i poštenje, imamo naše biografije, to je naša ljudska legitimacija. Ostavimo naše razlike po strani, ne dozvolimo ovom režimu da nas deli. 

I još nešto vas molim : ne nasedajte na laž da su svi političari isti! Nismo isti! Ima nas koji verujemo da politika može biti častan i pošten posao, ako su časni i pošteni ljudi koji se njom bave. Ima nas koji nećemo nikada odustati, jer sloboda zaista nema cenu. Dela su ono što se pamti, a nedela ono što se kažnjava. Kada iznova ustoličimo zakon, biće kažnjeni svi otimači naše slobode. Biće kažnjeni otimači naše sadašnjosti i budućnosti.

Nakon govora gospođe Rakić krenulo se po četvrti put u protestnu šetnju u kojoj je i naša gošća učestvovala.

Nakon protestne šetnje u prostorijama organizacije protesta gospođa Dragana Rakić je za "Bezcenzure.info" kratko izjavila da je do sada učestvovala na više protesta "#1 od 5miliona" i da se Srbobran od svih manjih sredina pokazao kao najbolje organizovan, "čak bolji i od moga Vršca". U narednom vremenu se očekuje još masovnije napuštanje lokalnih parlamenata od strane opozicije i to će maksimalno dovesti do promena u celokupnom društvu, izjavila je gospođa Rakić. Vlast već oseća veliki problem i u mnogim opštinama i gradovima dolazi do otkazivanja poslušnosti odbornika kao i funkcionera SNS, što je sigurno slučaj i u vašoj opštini. Istom energičnošću nastavljamo vanparlamentarnu, zakonom dozvoljenu borbu po trgovima, i sve u dogovoru sa narodom. Narodni bunt mora dovesti do odgovora na mnoga pitanja koja se kriju od naroda, a kada do svih odgovora dođemo, to automatski znači smena vlasti i samog režima. Stav SZS i "Asocijacije nezavisnih odbornika" je da ako se raspišu vanredni izbori opozicija na njima neće učestvovati, a svojim aktivnim bojkotom ćemo uticati na narod da podrže takvu odluku. Političari su od samog početka učesnici na ovim protestima. Prvi protest koji se desio u Kruševcu, njega je organizovao "Savez za Srbiju" na kojem sam i lično učestvovala, i desila se razbijena glava Borka Stefanovića. Mi smo od početka tu, nismo se zaklanjali, a nismo se u prvim redovima ni isticali. Sa ovim potpisanim "Sporazumom sa narodom" političari dobijaju kredibilitet za uzmimanje učešća kao govornici na protestnim skupovima. To se već i dešava na mnogim skupovima u poslednje vreme, tako da nema razloga da Srbobran bude izuzetak. Svi zajedno moramo maksimalno uložiti sebe kako bi ovo zlo od vlasti bilo što pre sklonjeno. Vara se onaj ko kaže da može vlast skloniti bez politike ili politika da smeni vlast bez naroda. Jedino je SNS i njihovoj kamarili interes da političari iz opozicije budu odvojeni od naroda i nikom drugom. Poručujem građanima Srbobrana da ostanu i dalje hrabri, da budu zajedno i da se ne dele na one i ove. Ova vlast po svim pokazateljima neće još dugo, toga su i oni svesni i jedino što im je preostalo jeste da povlače poteze očajnika, a to je ujedno i kraj jedne diktature.

   "Bezcenzure.info" 

Please publish modules in offcanvas position.