"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Tajno ili Javno komunalno...?

Tajno ili Javno komunalno...?

/ sreda, 10 oktobar 2018 15:15

Jedan iz mora nezbrinutih ali lojalnih, takozvanih "strucnih" SNS kadrova, neiskusnih ali podobnih, a kako smo pisali i ranije u tekstu ("Bez izuzetka - molim"), krsenjem zakona o javnim preduzecima izabran je Djordje Radetic za vrsioca duznosti direktora JKP "Graditelj " Srbobran. Zamalo pa aklamacijom odbornika SNS i onih koji naprednjacku vlast maskiraju i daju im kredibilitet "demokratske" vlasti, njihovi koalicioni partneri SPS, GG "Zoran Dudvarski" i SVM, ignorisuci sve pozitivne zakonske propise i ne osvrcuci se na kritike i upozorenja da je reizbor na funkciju v.d. JKP "Graditelj" protivzakonit, ova skupstinska vecina je izabrala SNS - KOMESARA Radetica na ovu funkciju. Potseticemo da od doticnog Radetica, srbobranci nisu dobili izvinjenje za incident koji je po nasem misljenju on izazvao sa svojim vozilom i pri tome ( po nasim informacijama ) se udaljio sa lica mesta. U vezi ovog slucaja kao i prebijanja nasih sugradjana odbornici opozicije i dalje nemaju odgovor na odbornicka pitanja koja su duzna dati nacelnik i komandir stanice policije Srbobran. Zbog toga jedina opozicija u SO Srbobran GG "Branko Gajin" trazi smenu najodgovornijih iz srbobranske policije,komandira Tepavca i nacelnika Marica.

Djordje Radetic, poznatiji u srbobranskoj varosi kao KOMESAR Radekic (R A D E K I C iz filma "Gluvi barut") je upravo staresina u SNS od najveceg poverenja, jos uvek aktuelnog, unutarpartijskog kordinatora Kruzevica. Zbog njih dvojice je nicim izazvan predsednik opstine Paroski i dobio od opozicije nadimak - FIKUS predsednikVrsioc duznosti direktora u JKP "Graditelj" je u kratkom vremenu zasluzio da se po drugi put bavimo njime. Uspeo je to svojim neodgovornim postupcima i odlukama koje je donosio na stetu preduzeca, a ponajvise na stetu gradjana Srbobrana koji sve naprednjacke ujdurme na kraju plate kroz globe koje je "Graditelj" pod upravom SNS nametnuo. Naprednjaci zive zivot po svome i bas njih briga vozaju nas na taljiga...O kakvim to ( po misljenju opozicije ) stetnim i neodgovornim odlukama govorimo "bezcenzure.info" pokusace da vas podseti u daljem tekstu, a sigurni smo da ste sve ovo sto budemo pomenuli finansijski dobro osetili kroz placanje racuna. Njihove SNS igrarije, putovanja, ruckove, mob.telefone, plate novozaposlenih clanova SNS, kupovine auta i kamiona od lokalnog tajkuna,i .... sve to mora neko da plati. A sta mislite ko ? Jedan od poslednjih primera neuvidjajnosti i gramzivosti komesara Radekica je i inicijativa tog "neiskusnog" mladog coveka koji je po partijskoj hierarhiji nadredjen fikus - predsedniku, da mu ovaj prihvati da kao podredjeni pisanim resenjem odobri povecanje plate.... OVE ZARADE SU IZRAZENE U NETO IZNOSU BEZ PUTNIH TROSKOVA,DNEVNICA,DEZURSTAVA,PREKOVREMENIH SATI,... sto u slucaju koriscenja svega navedenog zarada moze biti i za 50% veca.  Ubedjeni smo da fikus - predsednik to nije uradio sigurno bi vec na narednoj sednici SO Srbobran bio smenjen, a na njegovo mesto postavljena, vec odavno spremna Milena Alargic. Pokusavamo da sublimiramo sva pitanja gradjana, i da ista ovim putem uputimo Djordju Radeticu da nam odgovori cime je zasluzio toliku platu ? Mozda svojim izuzetnim radnim iskustvom koje je stekao u svojoj 28. godini zivota, ili mozda time sto ga je za v.d.direktora predlozila lista "Aleksandar Vucic - Srbija pobedjuje"? Pitamo ga da li je mozda nagradjen sto (u narodu pricano) posao preko "Graditelja" mogu dobiti samo clanovi SNS ? Da li zbog krsenja zakona o javnim preduzecima u slucaju kada je sebe zaposljavao ? Da li je svoje povecanje plate iz budzeta nadomestio time sto je gradjanima na racunu za utrosenu vodu dva puta obracunat PDV, ili mozda sto po svakom domacinstvu naplacuje 107 dinara za odrzavanje groblja ? Da li je povecanje plate usko povezano sa odlukom opstine o naplati parkiranja vozila u Srbobranu, a sama naplata bude vama poverena na izvrsenje - u narodu nazvano "SMS za SNS"? Da li ste svoje povecane plate zasluzili finansijskim izvestajem za 2017. godinu u kojem ste od ukupnog priliva u iznosu od 250.000.000 dinara, ostvarili dobit od 45.203 dinara ili zbog kupovine sluzbenih vozila od firme ciji je vlasnik clan opstinskog veca ?

Svedoci smo sve vecih guzvi i redova prilikom placanja racuna na salterima JKP "Graditelj". Razlog lezi upravo u Radeticevom nadimku, da je direktor Radetic i prozvan kao komesar Radekic jer u mesto da popravi likvidnost i ekspeditivnost firme kojom rukovodi on je sebi zaposlio jos dva koje - kakva nezbrinuta SNS direktora, i svi imaju direktorske plate na racun umanjenja plata obicnog radnika. Direktore Radeticu, nije u redu da pored toliko svojih pomocnika i zamenika vi sebi jos podizete platu? Srbobranci dobro znaju da je sav taj vas posao Radeticu, pored vas i svih vasih pomocnika do nedavno vrlo uspesno radila jedna zena, gospodja Melanija Jerkov. Za one koji ne znaju pored Radetica rukovodece i direktorske plate gradjani Srbobrana odvajaju za :

- Do nedavno za Bozu Dragicevica - pomocnik direktora JKP "Graditelja"...

- Za Darka Nenezica - izvrsni direktor JKP "Graditelj" ...

Neozbiljnost u radu, nestrucnost, stranacko zaposljavanje, bahatost lokalnih funkcionera SNS i njihovo mesetarenje u srbobranskom JKP, sigurno dovodi do kolapsa ove firme, sto se i vidi u finansijskom poslovanju u kojem je ova firma ostvarila nezabelezeno nisku, moze se reci sramotnu dobit od 45.203 dinara. Smatramo da ove ljude to ne interesuje, oni nisu iz nase sredine i sto je prirodno ne dozivljavaju Srbobran na nacin kako ga mi dozivljavamo. Srbobrancu Srbobran nije usputna stanica i sutra smenom vlasti Radetic, Nenezic i mnogi drugi vratice se svom Veterniku, Futogu... "Graditelj" ostaje nama koji zivimo u nasem jedinom Srbobranu da ga obezvredjenog, devastiranog probamo vratiti u zivotu i da takav nastavi da obezbedjuje egzistenciju radnicima koji u njemu rade. Radnici "Graditelja" su se jedini iskreno trudili da u njemu sacuvaju ono malo vrednog sto je ostalo.

    

 

Please publish modules in offcanvas position.