"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Razgovor sa povodom - "SMS za SNS"

Razgovor sa povodom - "SMS za SNS"

/ petak, 24 avgust 2018 14:47

Zbog velikog interesovanja gradjana oko desavanja na nedavno odrzanoj sednici Skupstine opstine Srbobran (23.08.2018.god.), "bezcenzure.info" je osetio potrebu da u "razgovoru sa povodom" informise citaoce sta je to opozicija htela reci, a njihovim iskljucenjem i napustanjem sednice gradjani su ostali uskraceni cuti. Tim povodom na neka pitanja smo pokusali dobiti odgovore od gospodina Branka Gajina, predsednika odbornicke grupe - grupa gradjana "Branko Gajin", koja je ujedno i jedina organizovana opozicija vladajucoj skupstinskoj vecini, na celu sa SNS. 

- Gospodine  Gajin,koji su razlozi doveli do iskljucenja odbornika Jankovica sa sednice lokalnog parlamenta, a  kasnije i do kolektivnog napustanja vase grupe gradjana ?

Na pocetku bih istakao da je rad opozicije na poslednjoj sednici Skupstine opstine Srbobran nasilno prekinut od strane predsedavajuce Milene Alargic. Licno smatram da je ponasanje doticne gospodje direktno opisano u komediji naseg pisca Jovana Sterije Popovica "Pokondirena tikva". Opste poznato je da su gospodji Alargic Mileni izneverena neka licna ocekivanja po pitanju svoga vidjenja na mestu Radivoja Paroskog, naime nije dobila podrsku od svoje partije da na ovoj sednici predsednik opstine postane ona, i svoju frustraciju je pokusala da leci na opoziciji. Mi joj to nismo dozvolili. Zelja njenih mentora je da se rec opozicije, rec kritike, ne cuje cak ni u lokalnom parlamentu kao sto se ne cuje ni u jednom mediju na teritoriji nase opstine. Da bih direktno odgovorio na vase pitanje kap u casi je prelilo iskljucenje odbornika Jankovica sa sednice Skupstine iz banalnog, bezveznog razloga, a zatim u znak protesta su izasli i ostali odbornici iz grupe gradjana "Brako Gajin".

- Koliko nam je poznato za ovu sednicu Skupstine planirano je preko dvadeset tacaka dnevnog reda.Koje bi tacke dnevnog reda vi licno izdvojili ?

Da smo ostali prisutni u skupstinskoj sali sigurno bi se dotakli onih pitanja kojih se lokalna ekipa na celu sa Paroskim najvise boji. U ovoj situaciji logicni zakljucak obicnog gradjanina bi bio "da ste ostali do kraja zasedanja za pitanja opozicije bi se culo, a ovako..." ne, nije se moglo ostati, jer se krajnje otvoreno i netakticki video scenario frustrirane predsednice parlamenta - da udalji opoziciju iz sale, kao i da nam iskljucuje mikrofon. Ona to nije mogla sakriti, jer je njena licna frustracija bila jaca od njene samokontrole ponasanja.

Koja su to pitanja ?

Trosenje budzeta je sigurno osnovna tema na kojoj ova vlast gubi podrsku gradjana i naredne izbore. Pitali bi ih na koji nacin trose sredstva od naftne rente i zakupa poljopivrednog zemljista? Da li je sa tih racuna nenamenski potroseno oko 30 miliona dinara - MI MISLIMO DA JESTE. Kritikovali bi odluku SNS i Radivoja Paroskog, da se uvede naplata parkiranja vozila u centru Srbobranu. Tu tacku dnevnog reda bi trazili i da se skine sa skupstinskog zasedanja.Ta odluka je potpuno suluda, jer ne postoji ekonomska opravdanost za tako necim. Poenta nije sama naplata parkiranja, mislimo da je poenta naplata vrlo skupog kompijuterskog programa za naplatu parkiranja koji ce kostati vise miliona dinara, a time bi zadovoljili megalomanske apetite pojedinaca iz srbobranskog SNS. Ovu odluku, mi iz opozicije zovemo "SMS ZA SNS". Ovo je suludo kopiranje odluka vecih gradskih sredina, videla zaba da se konj potkiva... Nisu izgradili u svom mandatu nista, a jako dobro znaju da naplate harac od gradjana za ono sto je neko drugi izgradio pre njih. Mi smo pravili parkinge ali na pamet nam nije palo da naplacujemo parkiranja, a kod njih je obrnuto - njih interesuje samo ziv novac. Svedoci smo velikih guzvi prilikom placanja racuna gradjana na salterima "Graditelja", tri kojekakva direktora iz ko zna kakvih sredina su dovedena i uhlebljena po nalogu SNS i sve na nas racun. Imaju tri direktora a jednog blagajnika, umesto da je obrnuto. Gradjani su ostali uskraceni da cuju reakciju Paroskog na nasa pitanja zasto je dozvolio da se sluzbena vozila opstine Srbobran, kao i "Graditelja" i Doma zdravlja, kupuju od clana veca zaduzenog za privredu Djordja Dzeka - po nama je to klasican sukob interesa? Zbog ogranicenog rada deponije smeca do 15h svedoci smo sve veceg broja divljih deponija po nasem mestu.

- Kako tumacite tolike nedostatke pored toliko direktora koje "Graditelj "ima ?

Pa vrlo lako ! Nestrucnost, stranacko zaposljavanje, izbor direktora koji ne ispunjavaju uslove konkursa, sto je protivzakonito, su glavni razlozi propasti ovog preduzeca, a mozda je to i zelja jednog lokalnog tajkuna. Iz tog razloga smo zrtve bahatih stranackih SNS direktora i predsednika opstine koji mirne savesti potpisuju ugovor sa "Eko - vet" firmom iz Vrbasa u iznosu od 8 miliona dinara. Usluge ove firme su po nasem misljenju vrlo male u odnosu na ovaj iznos, a inace se bave uklanjanjem zivotinjskih leseva iz nase opstine. Priznacete, prevelika cifra. Tako strucne i sposobne direktore nije sramota da za 2017. godinu, podnesu finansijski izvestaj u kom je JKP "Graditelj" uz ostvaren godisnji priliv sredstava u iznosu od 250 miliona dinara ostvario dobit od 45.203 dinara ! Izvinite, ali jedna trafika za prodaju novina na godisnjem nivou ostvaruje prihod sigurno deset puta veci. Direktori "Graditelja" u tolikoj meri ne poznaju mentalitet, kulturu ovoga mesta i njenih gradjana, da to pokazuju i odlukom kojom su skratili period nad posedom grobnog mesta sa nekadasnjih 50 na sadasnjih 15 godina, te ce nakon tog perioda posmrtni ostaci nasih najmilijih zavrsavati u zajednickim grobnicama, za koje ne znamo da postoje, sto je priznacete strasno.

- Da li gospodine Gajin ostaje nesto zanimljivo sto smo propustili cuti u delu sednice "odbornickih pitanja", kao i za kraj ovog naseg razgovora ?

Pitao bih predsednika Radivoja Paroskog da li namerava da zastiti imovinu opstinskog odmaralista u Sutomoru, na nacin da raskine ugovor o zakupu sa zakupcem poslovnog prostora u nasem odmaralistu koji se ne pridrzavanja odredbi ugovora. U delu ove tacke dnevnog reda pokrenuli bi inicijativu i uputili poziv komandiru i nacelniku policijske stanice Srbobran da podnesu ostavke na svoje duznosti, jer ocito nisu u stanju da otkriju pocinioce gnusnog i organizovanog prebijanja nasih sugradjana na kvazi izborima za Savet MZ opstine Srbobran. Imao bih jos mnogo sta dodati ali mislim da je za ovu priliku najvaznije receno. 

- Hvala vam gospodine Gajin na ovom razgovoru.

Hvala vama.

 

Please publish modules in offcanvas position.