"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

"Crveni karton" za Dudvarskog

"Crveni karton" za Dudvarskog

/ četvrtak, 09 februar 2023 17:07

Dudvarski ostao bez posla, je vest koja je iznenadila mnoge koji su upućeni u dešavanja na političkoj sceni Srbobrana, a koji su znali da je Zoran Dudvarski nepunih osam godina vrlo verno služio vlasti Srpske Napredne Stranke. Gospodin Dudvarski je 2020. godine rešenjem predsednika opštine Srbobran postavljen za pomoćnika predsednika Opštine iz oblasti ekonomski razvoj, finansije i javne službe, da bi pre nekoliko dana dobio rešenje o razrešenju pomoćnika predsednika opštine za delatnosti koje su napred navedene. Ono što karakteriše Dudvarskog jeste da je petnaest godina bio u svakoj vlasti, bio je funkcioner raznih koalicija od demokrata preko grupa građana i SPS pa sve do funkcionerske pozicije u vlasti SNS sa kojima se i najduže zadržao, gde je i dospeo do pomoćnika predsednika opštine Radivoja Debeljačkog.

Da li je Dudvarski radio svoj posao kako treba ? Opozicija traži opravdanost njegovog učešća u vlasti ili bolje reći odgovornost za nešto za čega je plaćen a vredno, po mišljenju mnogih, nije radio ništa. Po rešenju radnog mesta za koje je primao platu mnogo veću od prosečne plate u našoj opštini nije se primetilo da je naša sredina učinila bilo kakav napredak u ekonomsko - finansijskoj sferi koja je bila i sfera njegove odgovornosti. Svedoci smo da je baš u ovom mandatu vlasti SNS u kojoj je Dudvarski "savetovao" predsednika opštine učinjeno ne mali broj ekonomsko - finansijskih promašaja, zapravo skandala. Nedavno je "Bezcenzure.info" pisao o aferi kupovine pa potom nestanka tri službena opštinska auta i jedanog glisera. Na primer baš ovaj skandal treba da je tema pomoćnika predsednika Dudvarskog kojeg je on verovatno prepoznao kao pravi ekonomsko - finansijski potez od ogromnog značaja za razvoj opštine Srbobran. Neodgovorno trošenje budžeta bez velikog osvrta na pravdanje istog je postala svakodnevnica na koju niko iz vlasti ne obraća pažnju, naprotiv, čak i podržavaju ovakvo trošenje para uključujući i pomoćnika predsednika. Ono šta je Zoran Dudvarski priznajemo vrlo ozbiljno shvatio kao svoj posao i tu se maksimalno angažovao jeste podela sedišta za bebe verujući valjda da je to glavni potencijal ekonomsko - finansijskog razvoja opštine Srbobran. U tom zalaganju moramo priznati nije bio sam, od velike pomoći mu je bila i njegova koaliciona saradnica Savka Lazić koja je i idejni tvorac akcije darivanja beba.

A da li je Dudvarski opravdao poverenje i očekivanja SNS ? Samo u nekom delu da i to u svojoj bezrezervnoj podršci prilikom donošenja svih odluka skupštinske većine kojoj je i on kao lider G.G "Zoran Dudvarski" i pripadao. Ono zbog čega je možda smenjen može biti njegovo članstvo u POKS-u (Pokret Obnove Kraljevine Srbije) koje on nije isticao čak je po našem mišljenju na lokalnim izborima iz nekog razloga i sakrivao, a poznata su nam i nedavna dešavanja na republičkom nivou na relaciji SNS i POKS. Smatramo da njegova nekompetentnost i nestručnost kao i marljivost u poslovima opštine za koje je bio zadužen nije bila čašica razdora između njega i SNS iz razloga što su svi iz vlasti kao i iz opozicije na njega takvog i navikli. Ono što je sigurno a to je da u protekla dva mandata vlasti Napredne stranke Dudvarski nikada nije bio opozicija ma kako se on privatno predstavljao, naprotiv, čak se i trudio da se vlastima ne zameri.

Procena opozicije je da će Dudvarskova loše vođena politika sigurno imasti dugoročne posledice po njegovu dalju političku afirmisanost a smatraju takođe da mu je saradnja sa SNS pa zatim razlaz sa njima svakako umanjila njegove koalicione kapacitete u budućnosti kao i lične benefite. Ono što mu niko ne može oduzeti a moraju svi da mu priznaju kao izuzetan kvalitet je uspeh u dugogodišnjoj fudbalskoj karijeri u kojoj je, izgleda, trebao i ostati. Oko toga se moraju složiti i pozicija i opozicija.

      Ž.B. "Bezcenzure.info"  

Please publish modules in offcanvas position.