"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Kud plovi ovaj brod...

Kud plovi ovaj brod...

/ četvrtak, 22 jul 2021 13:36

Odlučio predsednik da nam čamac fali ! Dok nama fali ona "daska u glavi" izborom SNS, dotle naprednjački stručnjaci sa sumnjivim diplomama ( Šovljan, Šimpraga, Reljić, Radetić i mnogi drugi iz Veternika, Futoga, Vrbasa,...) od naših para kupuju čamac ili brod ili jahtu ili šta već - za cenu od 20 i kusur hiljada evra ? Građani Srbobrana imaju po vlast ugodnu naviku da ne pitaju na čega se troši njihov novac. To što bacate novac vašim kojekakvim udruženjima i klubovima koje su osnovali vaši partijski drugovi, SNS odbornici, funkcioneri i da li su to nepotrebne po vama zvane investicije koje izazivaju podsmeh, nama je već postalo svejedno. Za mnoge stvari smo ostali uskraćeni saznati koliko košta proslava "Petrovdana", letovanja za članove SNS u Sutomoru, koliko koštaju više skupocenih vozila kupljena za potrebe stranačkih funkcionera, popravka polupanih službenih auta koja su vozila deca naprednjačkih aktivista, koliko košta pevačica Cakana, koliko su plaćene karavan eskurzije - eskurzije podrške Aleksandru Vučiću...?

Plaćanje jedne "investicije" izaziva prilično čuđenje - Opštinska uprava Srbobran odlučila je da nam je neophodan čamac sa motorom. Šta se iza čamca krije videćemo... možda brodica a možda i jahta ? Jeste čamac. Sa motorom. Možda je bolje da ste nam kupili čamac na vesla, navikli smo veslati za vas. Dakle čamac. I to ne makar kakav. Opštinska uprava potrebuje čamac koji je dužine 4,8 metara, širine 1,8 metara, sa motorom od 1000 kubika i 3 cilindra. I to da bude nov novcijat !Verovatno je na "Pinku" skoro bila repriza one serije "Poroci Majamija". A za naše SNS kadrove gledanje "Pinka" je obavezno kao gledanje "Dnevnika"(stariji to znaju) na otsluženju vojnog roka. Ala će biti vozanja !!! Samo da vidimo ko će ga vozati i radi čega. Zapravo vozanje je već počelo jer će čamac putem "operativnog lizinga" biti plaćen 2.530.080,00 dinara što mu u valuti kojom gore pomenuta gospoda rađe trguju to dođe oko 21.500,00 evra !!! Usuđujem se pitati šta će Srbobranu čamac ili brod ili jahta ili šta već - za cenu od 20 i kusur hiljada evra ? Nešto manje zbunjuje činjenica da smo se odlučili da plovilo kupimo od najboljih. U pitanju je firma "Ling Solutions" koju vodi g.Minja Bolesnikov. možda ga se neko seća kao izvršnog direktora kladionica MaxBet, ranije operativnog direktora Grand Motorsa Srbija. Ostaje nejasno zašto nam treba čamac od 21.500 evra. Za najzagađeniji kanal u Evropi verovatno ne, možda za Sutomore ? Ali ko bi ga tamo vozio ??? Tu sam lično u prilici da pustim mašti na volju te sam toliko slobodan uticati kako bi se ova dilema rešila i predlažem za "kapetana bele lađe" najškolovanijeg među naprednjacima... e sad baš ne znam za čega je školovan (mislim da i on ima isti taj problem), ali znam da ima baš takve nekakve diplome, a to je g. Miloš Šovljan Jovanović, jer takvu lađu ne može da vozi makar ko. Znam zasigurno da je on lično u Sutomore išao više puta, čak i u jednoj istoj sezoni i to ne sam, i siguran sam da se u mračnim dubinama mutnih voda najbolje snalazi. Možda nabavka čamca ima veze i sa postavljenjem više lica na više tačno određenih mesta u vodoprivrednim organizacijama širom Vojvodine i pripremu za realizaciju kredita iz Abu dabi Fonda čije ćemo korišćenje pažljivo pratiti. Najpažnjivije. Izgleda ne samo mi...

Mišljenja smo da će "bela lađa" zasigurno služiti svojoj svrsi i da će svojim punim kapacitetom raditi u pred i post sezoni, kada će turisti našeg odmarališta biti daleko od očiju brodskih bunga - bunga žurki.

 

      Ž.B. "Bezcenzure.info"

Please publish modules in offcanvas position.