"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Grujiću vrati pare !

Grujiću vrati pare !

/ sreda, 25 novembar 2020 06:38

Da je Grujić štedeo danas bi imao, a ne ovako... ! Ne tako davno, čitaoci se sigurno sećaju, upozoravali smo na poplavu (ne)stručnih kadrova u našoj sredini. Čak se i bivši predsednik opštine Radivoj Paroški povodom toga oglasio rečima : Srbobran nema valjanih kadrova i zato moramo da se "oslonimo" na kadrove iz okolnih mesta. Da to nije tačno, zna svaki iole prosečno obavešteni građanin ove sredine. Imamo mi, ovde u srbobranskoj opštini, dovoljno školovane dece : pravnika, ekonomista, inženjera, majstora svih zanimanja. Vidite vi to u vašem okruženju - kod komšija, prijatelja, rodbine.

"Bezcenzure.info" svojevremeno je pisao i o gospođi kuvarske profesije, govorka se, bivšoj šefici kuhinje iz "Carnexa" Vrbas, i upozoravao na njeno (ne)poznavanje računovodstvenih poslova. Smatramo da su cenu zaposlenja i daljeg opstanka na radnom mestu takvog stručnjaka, platili bivša direktorica i bivši sekretar Predškolske ustanove. Ovo dvoje nisu hteli u SNS, a gospođa novi računovođa, kako smo čuli, jeste.Uzalud smo upozoravali ! Stigao je dokaz stručnosti pomenute gospođe. Naime, bivši sekretar ustanove, dobio je od advokatske kancelarije iz Novog sada, opomenu pred utuženje. Dotični Zoran Grujić treba Ustanovi da vrati skoro 130 hiljada dinara jer mu šefica računovodstva nije dobro obračunala naknadu za udaljenje sa rada (čitaj suspenzija) tokom šest meseci, koliko je ista trajala. Grujić, koji više nije u ustanovi, koji ne radi i koji nema validne informacije o kretanju zarada i elemenata za obračun zarada, nije mogao a nije ni morao znati kolika mu je mesečna naknada. On je istu primao i trošio. Da li ovaj slučaj u praksi znači da deo svoje plate zaposleni ne treba da troše, već da je pričuvaju na svojim tekućim računima za buduće vraćanje firmi u slučaju ako je računovođa pogešio. Šta će se desiti ako se ispostavi da je gospođa "obračunski" grešila u obračunu zarada za pedesetak zaposlenih u vrtiću tokom skoro 12 meseci ? Bivši sekretar Grujić ne spori da će ovaj iznos da vrati, ali samo uz nalaz Budžetske inspekcije, koja će utvrditi da li su navodi advokata Ustanove tačni. Zli jezici govore da je v.d. direktorki vrtića Upravni odbor dodelio solidarnu pomoć u solidnom novčanom iznosu, a da su za svoje zasluge u ovom slučaju i zbog slučajeva o kojima smo ranije pisali, pojedine članice ovog odbora nagrađene radnim mestom spremačice. I sve je to "za našu decu". Da SNS dovodi samo proverene kadrove uveravamo se i na primeru dolaska novog sekretara vrtića i nije teško zaključiti po kakvoj "liniji". Koliko je stručan zaposleni će moći da se uvere u nekom budućem vremenu ali ono što smo saznali jeste da je novi sekretar svoje iskustvo u pravnim naukama sticao kao sekretar lokalnog lovačkog udruženja. Ono što je istina to je da novi sekretar vrtića nije odjavio svog kolegu (bivšeg sekretara) sa 21. avgustom kada mu je prestao radni odnos zbog otkaza, nego tek 06. novembra. Pitanje je za sve nas, a i za njega, da li je ovako postupio po nečijim instrukcijama kako bi porodici Grujić još malo otežao budućnost ?

Sve u svemu, stručnost kadrova u Predškolskoj ustanovi "Radost" Srbobran, kulminira ove jeseni. Naime, za nepunih deset meseci rukovođenja vrtićem v.d. direktorka je uspela da inicira pokretanje pet tužbi od strane više lica protiv Ustanove kojom rukovodi, a i nje same. Kako pouzdano saznajemo, još tri tužbe su u pripremi. Gospođi v.d. direktorki je bar za sada "lako": advokate i sudske troškove platiće poreski obveznici naše opštine, ma kako se oni završili. Za to će para biti, ne sumnjamo.Jedan "stručnjak" kako smo ranije pisali, odlazi iz naše opštine. Odvodi ga gospodin kordinator SNS-a u Novi Sad. Evo i našeg predloga: Neka gospodin kordinator odvede i ostale "stručnjake". Možda će ga ova sredina, i pored svih ranijih brljotina, početi ceniti. A i što pre odu biće bezbolnije, jer svoje neznanje, nestručnost, greške - namerne ili slučajne, naređene ili spontane, NEĆE MOĆI DA PLATE IZVINJENJIMA. Krajnje je vreme da lokalni SNS počne da razmišlja o svim građanima naše opštine i našoj deci (a ne samo svojoj), da ceni stručne, obrazovane, vredne, mlade ljude, ponikle iz ove sredine, bez obzira na stranačku pripadnost.

      Ž.B. "Bezcenzure.info"       

Please publish modules in offcanvas position.