"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Predsedniku, bez izvinjenja

Predsedniku, bez izvinjenja

/ petak, 17 april 2020 17:44

Predsedniče, odmah da ti objasnim, bez izvinjenja, zašto ti se ne obraćam sa "poštovanjem" i sa "gospodine". Zbog tvojih brljotina : smešnog virusa, šopinga u Milanu, kretanje bez maski i rukavica, nepoštovanja socijalne distance, igrokaza dočeka aeroplana iz Kine, brze pošte u Nišu i Novom Pazaru gde si okupio pedesetak ljudi, vikanja na građane Srbije, nepoštovanja mera (samo)izolacije, pokušaja da postaneš pilot (po žitelje Surčina, hvala Bogu, bezuspešno), izigravanjem epidemiologa, infektologa, profesora ekonomskih nauka, "šefa"... Tvoje "neobaveštenosti" o hapšenju novinarke, hapšenju pametne devojke koja je spevala hit "Bagra", hapšenju mnogih drugih koji nisu krivi, a gde tamo negde u obrazloženjima tvojih šlihtara piše "da nisu poslušali apel predsednika", tvoje beskrupulozne i bezobzirne kampanje u doba korone virusa, kršenja Ustava ove zemlje i rakijice koja će pobediti svaki virus.  Izlećeš kao čupavac iz kutije koristeći sebi svoje naklonjene medije sa unapred spremljenim pitanjima. Sa takvim saradnicima ideš dotle da političke protivnike etiketiraš i "Targetiraš", nazivaš ih tajkunima, lopovima, izdajnicima itd...

Da se razumemo : iskreno mi je žao situacije u kojoj se nalazi tvoj stariji sin kojem želim da brzo ozdravi i vrati se svojoj svakodnevnici na radost svojih roditelja i bliskih osoba. Žao mi je i svih peminulih i bolesnih ljudi, bez obzira na njihovu političku pripadnost, pol, rasu, zanimanje, životna opredeljenja. Ove prve, nažalost, ništa ne može vratiti. Saučešće. Ovim drugima želim da brzo ozdrave i vrate se svojim najmilijima. Imam empatiju i prema ljudima koji su morali da se vrate u domovinu, jer su tamo, u inostranstvu, ostali bez posla. I oni ti predstavljaju problem. Pokvariće ti sliku ISTORIJSKOG MINIMUMA NEZAPOSLENOSTI, ovde će se lečiti, tražiće posao, tražiće svoje parče slobode, svoju sreću. Vraćaju se svojoj kući - predsedniče !  Zabrinjavaju partijski kadrovi koji rukovode u staračkim domovima, bolnicama i drugim, u ovo korona vreme, značajnim ustanovama za zdravlje i bezbednost ljudi. Svojim (NE)radom su odgovorni za prodor virusa među stare. Dovoljan je jedan virus da na površinu ispliva sva stručnost ovih partijskih kadrova.

Tvojim sledbenicima u našoj maloj opštini nije žao nikog. Ti ljudi, ogrezli u SPM (sindrom p......e muve) vrli predsedniče, bave se samo prepisivanjem tvojih saopštenja. Nikakve inicijative, nikakve slobode u odlučivanju (stoga i naziv "FIKUS - PREDSEDNIK"), osim slobode u trošenju naših para u čemu su zapravo preterali. I oni imaju svoje ... baš kao i ti, koje dobro plaćaju, opet našim parama. Volontiranje je kažu zlobnici na partijskoj osnovi, ali smo svedoci da sve kreće iz prostorija SNS-a u centru Srbobrana. Dok u drugim zemljama predsednici vlada i država pozivaju na opšte jedinstvo u borbi protiv virusa, ti predsedniče kažeš da jedva čekaš kraj svega ovoga kako bi se obračunao sa "nekima" koji ne misle i ne rade kao ti i ovi tvoji. Kao da ti nas plaćaš, a ne mi tebe i ove tvoje u Srbobranu. 

Organizovali ste e -pijacu, a zatvorili ste pijacu na otvorenom. Tu se postavlja niz pitanja: Kako može da bude otvorena pijaca u gradu Šapcu ? Zar lokalno komunalno preduzeće nema dovoljno zaposlenih i potrebnu infrastrukturu za rad pijace ? Znamo da "Graditelj" ima(o), "samo" u rukovodećem kadru direktora preduzeća, zamenika direktora, pomoćnika i naravno izvršnog direktora, a koliki je broj novozaposlenih izvršioca u peridu vlasti SNS... to malo ko zna. Da li je predsednik opštine, od uvođenja vanrednog stanja, posetio nekog pčelara starijeg od 65 godina, nekog proizvođača ranog povrća, proizvođača mleka i mlečnih proizvoda, i druge poljoprivredne proizvođače koji su svoje proizvode plasirali na pijaci ? Da li ih je pitao kako svoje proizvode prodaju, kako žive, koji su problemi koji ih muče ? Ne može malom robnom proizvođaču, predsedniče, pomoći e -pijaca. On je prodavao jednoj mušteriji dve pušle mladog luka, jednu rotkvica, dve glavice zelene salate, pola kilograma sitnog sira, teglu meda, bočicu propolisa. Rešite dozvole za kretanje sezonskih radnika u poljoprivredi. Ljudi moraju svaki dan da se maltretiraju sa papirologijom kako bi im radnik došao na posao. Može li to razumnije ? Čini mi se da je to opet danak manjku inicijative, razmišljanja, falsifikovanih diploma i obrazovanja sa Giga, Sega, Mega, Tera, ... fakulteta. Šefe, pripazi malo na ove tvoje kadrove u Srbobranu - VOLE DA RADE I ONO ŠTO SE NE SME ! Od mene dosta, sad samo kad bi ti umeo sam sebi da kažeš DOSTA ! 

        Bo.Bo. "Bezcenzure.info"          

 

Please publish modules in offcanvas position.