"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Otvorena pitanja komandantu Štaba

Otvorena pitanja komandantu Štaba

/ utorak, 14 april 2020 13:01

KORONA U SRBOBRANU - DA ILI NE, ZAŠTO SE ĆUTI ? Iz razloga velike zabrinutosti građana Srbobrana zbog prisustva virusa Korone ( COVID- 19 ), "Bezcenzure.info" upućuje otvorena pitanja Predsedniku opštine Srbobran koji je i komandant Štaba za varedne situacije, na koje očekujemo odgovor, kako bi građani Srbobrana dobili informaciju iz prve ruke i time izbegli nagađanja koja izazivaju zabrinutost u našoj sredini. Građani Srbobrana imaju pravo da znaju u kakvoj se epidemiološkoj situaciji nalaze i kakvim rizicima su svakodnevno izloženi !? Sva kritika građana na ovu temu upućena je na rad Radivoja Paroškog kao trenutno najodgovornijeg čoveka naše opštine i Vlastimira Kladara direktora Doma zdravlja Srbobran, zbog manjka informacija na ovu temu.

Gospodo, građani očekuju da prekinite ćutanje i date odgovore na pitanja ...     

Kakva je epidemiološka situacija COVID-19 u Srbobranu ? Da li u opštini Srbobran ima obolelih od virusa Korone ? Ako ima, koliki je broj obolelih i koje su starosne dobi ? Da li je tačno da su do sada obolela dva policajca policijske stanice Srbobran ? Želimo da nas svaki dan izveštavate o broju novoobolelih (ako ima) i o zdrastvenom stanju naših sugrađana koji se nalaze na hospitalizaciji. Koliko ima pozitivnih na test od Korone, a da nisu oboleli ? Da li ima, i koliko, naših sugrađana u karantinu ili kućnoj izolaciji, i zašto ? Da li se testiranje na ovu bolest radi u našem Domu zdravlja ? Ko ima prava na ovu vrstu testiranja i ko to određuje ? Koji su najčešći simptomi koji daju sumnju na Korona infekciju ? Da li medicinsko osoblje našeg Doma zdravlja ima svu potrebnu medicinsku opremu ( maske, rukavice, zaštitna odela, dezinficijensa ...)  i u dovoljnim količinama kako bi rad u ovim prilikama bio maksimalno bezbedan ? Da li su omogućeni i koliko bezbedni ostali hitni specijalistički pregledi koji nisu u vezi sa aktuelnom pandemijom, i koliko su takvi pacijenti ugroženi ?

U ime građana naše opštine molimo vas da na sva ova pitanja date odgovore u što kraćem vremenskom roku preko sredstava informisanja koja vi izaberete, SAMO ODGOVORE DAJTE ! Nije vreme za procenu političke koristi ili štete ukoliko istinu kažete narodu. Istina ma kakva god da je, jedina je koja u ovom trenutku ne može biti loša, ako se prećuti - MOŽE BITI KASNA !

     Ž.B. "Bezcenzure.info"

 

 

  

 

Please publish modules in offcanvas position.