"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

istina ili sramna kampanja ?

istina ili sramna kampanja ?

/ nedelja, 05 april 2020 15:55

Zašto je komandant Štaba za vanredne situacije Radivoj Paroški preuzeo poslove Crvenog krsta opštine Srbobran ? Šta se dešava u Crvenom krstu naše opštine kada mu je oduzeto "priprema i distribucija toplog obroka" socijalno ugroženim osobama ? Gde se topli obroci sada pripremaju, u čijoj kuhinji i ko vrši podelu istih ? Da li svi akteri u ovom poslu, a u pitanju je hrana za ljude, imaju zakonske overene dozvole za spremanje i otpremanje hrane ? Na neka od ovih pitanja srbobranska javnost je mogla samo da naslutiti deo odgovora, dok na ona glavna pitanja koja su pojedince okvalifikovala na veoma ružan način, nismo dobili jasan odgovor. Da li je onaj što je sumnje javno izneo, a odgovore ostavio za situaciju kada to njemu bude odgovaralo, želeo samo da rasplini Srbobrancima maštu, i da se na tome zaustavi ? Zašto ? Zašto je to na takav način uradio predsednik opštine Srbobran i komandant Štaba za vanredne situacije Radivoj Paroški ?  Radivoj Paroški

Želimo javnost da podsetimo da je komadant Štaba i predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški proteklih dana obavestio građane opštine Srbobran da će preduzeti sve mere u smislu podnošenja krivičnih prijava protiv odgovornih iz srbobranskog Crvenog krsta, koji su svojim radom doveli u sumnju način na koji su trošena sredstva građana u svrhe spremanja i podele obroka narodne kuhinje. U sklopu svojih daljih izjava Štab na čelu sa Paroškim dalje je konstatovao da se Crveni krst Srbobrana oglušavao na primedbe mnogih i nastavio je da zloupotrebljava svoj položaj u tom pravcu. 

Kontaktirali smo sekretara Crvenog krsta opštine Srbobran gospodina Zoltana Bergela kojeg smo zamolili za izjavu kojom bi kao zaposleni, a i delom kao odgovorno lice opovrgao ili potvrdio navode Paroškog. Gospodin Bergel nije bio raspoložen da za "Bezcenzure.info" da izjavu na ovu temu.

U nekim ranijim prilikama u kojima se predstavljao rad opštinskog Crvenog krsta, predsednik opštine Radivoj Paroški otvoreno se stavio na stranu ove organizacije sa svim rečima hvale za njihov rad, ali je to izgleda bilo isključivo u prilikama kada su uključene novinarske kamera. Tada je pored najlepših reči upućenim ljudima koji vode Crveni krst, pohvale uputio i volonterima ove organizacije. Stupili smo u kontakt i sa pojedinim korisnicima usluga Crvenog krsta Srbobran, koji su izrazili želju da ostanu anonimni ( imena poznata redakciji ), a u svojim izjavama su uglavnom rekli da godinama unazad primaju pomoć od ove ustranove i da na kvalitet obroka, kao i na kvalitet robe koje primaju nemaju nikakve primedbe. M.DŽ. iz Turije, je tom prilikom istakao da kvalitet voća i povrća koje sa jeseni u rinfuzi primaju (luk, krompir, jabuke...) je daleko kvalitetniji i dugotrajniji nego ista ta roba iz prodavnice. Iz razgovora sa pojedinim našim sugrađanima koji su korisnici ovih usluga sa pravom sumnjamo da istina i nije baš na strani komandanta Štaba za vanredne situacije i predsednika opštine Srbobran. 

U ovom slučaju mnogi sumnjaju u iskrenost predsednika opštine Paroškog !? Sumnja se da su njegove prave namere zapravo da skloni pojedince koji nisu članovi SNS, iz ove ustanove, iskoristivši date preosetljive okolnosti u kojima se kao društvo trenutno nalazimo (pandemija i samo trenutno prekinute predizborne aktivnosti). Pojedini građani sumnju podkrepljuju sa činjenicom da niko ne kritikuje, čak i ne spominje (NE)rad predsednika opštinskog Crvenog krsta Srbobran, gospodina Živka Nastića? Njegova odgovornost u ovoj situaciji je neizbežna zbog same "komandne odgovornost" kao predsednika ovog udruženja. Ako je rad njegovih podčinjenih diskutabilan samim tim i predsednik je odgovoran, makar i moralno. Sumnja se da je za Nastićevu "nevinost" u svim navedenim propustima Crvenog krsta koje je naveo Paroški, presudilo to što je član i funkcioner SNS.  Paroški i Nastić                                                                                                         

Da li smo svedoci ozbiljne reforme, reorganizacije Crvenog krsta koja će da dovede do daleko kvalitetnijih usluga njegovim korisnicima ili je ovo sve ujdurma koja treba da doprinese sveukupnoj kontroli svega i svačega od strane vodeće partije na vlasti - SNS ? Najružniji osećaj je onaj kada čovek pomisli da neko koristi najosetljiviji trenutak ljudske egzistencije, a to je potreba za hranom, kako bi izreklamirao sebe u trenutku kada HRANU dariva nekom kome je životno potrebna. U prilici smo da sve više uviđamo da među nama ima pojedinaca koji za sramotu ne znaju, kao da su se rodili pre nje.

       "Bezcenzure.info" 

Please publish modules in offcanvas position.