"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Graditeljeva računica i virus

Graditeljeva računica i virus

/ četvrtak, 26 mart 2020 16:24

KOJI RAČUN JE STIGAO NA NAPLATU JKP "GRADITELJ"? Na sajtu Opštine Srbobran juče je objavljeno saopštenje menadžmenta JKP "Graditelj" u kome se korisnici komunalnih usluga obaveštavaju da su tokom vanrednog stanja u MOGUĆNOSTI da plate svoje račune na kućnom pragu. 

Potpisnik saopštenja, direktor JKP "Graditelj" Đorđe Radetić, svoju odluku je obrazložio sledećim rečima: "Usled proglašenog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, zabrane okupljanja više ljudi u zatvorenom prostoru, kao i zatvaranja šaltera lokalne samouprave i javnih preduzeća za rad sa strankama, veliki broj građana naše opštine je izrazio bojazan da će im nagomilani neplaćeni računi za usluge koje pruža ovo komunalno preduzeće, predstavljati veliki teret kada se vanredno stanje ukine. Građani su nam, takođe, više puta uputili sugestiju da naplatu računa vršimo tako što ćemo obilaziti njihove adrese."

Međutim već danas 26.03.2020. ekipe Graditeljevih inkasanata su, u svim delovima našeg naselja, krenuile u naplatu računa od kuće do kuće, izazvavši ljutite reakcije kod uplašenih i uznemirenih sugrađana. Opravdani bes, naročito penzionera i članova domaćinstava sa penzionisanim licima proizilazi iz činjenica: da nisu bili blagovremeno obavešteni o navedenoj odluci rukovodioca "Graditelja", da se nisu obraćali komunalnom preduzeću sugestijama da plate račune na kućnom pragu i da postoje i drugi načini kasnijih plaćanja računa, po ukidanju vanrednog stanja, koji ih neće ugroziti finansijski, a što je još važnije, ni zdravstveno u potpunoj bezbednosti njihove samoizolacije. 

Ova situacija je po nama, primer drastičnog kršenja mera Vlade Srbije je utoliko gora, jer je direktor JKP  "Graditelj", da bi sakrio svoje prave razloge iza "brige" za naše starije i ugrožene sugrađane, predvideo da mobilne ekipe inkasanata na terenu tokom naplate računa stavi na raspolaganje Štabu za vanredne situacije Opštine Srbobran.  

Šta su, po našim pretpostavkama, stvarni razlozi za ovu skandaloznu odluku i možda potencijalno izvršenje krivičnog dela gospodina Radetića i koji račun je zapravo stigao na naplatu JKP "Graditelj", postavićemo u formi jednog pitanja upućenog javnosti naše opštine i nadležnim institucijam: Ko je i kako i u čijem interesu jedino komunalno preduzeće u našoj opštini, koje posluje bez konkurencije, doveo na ivicu bankrota i u situaciju da ga vanredno stanje primora da u borbi za opstanak čini još veću javnu štetu svojim klijentima i svojoj opštini?"

         Pismo starijeg sugrađanina

 

Please publish modules in offcanvas position.