"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Vlast u Srbobranu se oglušuje o zakon !?

Vlast u Srbobranu se oglušuje o zakon !?

/ ponedeljak, 08 jul 2019 15:54

" Ilija Gazepov je javni intertes podredio privatnom, i javnu funkciju iskoristio za sticanje koristi za povezano lice, čime je ugrozio poverenje građana..."- piše u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije. Celokupna bahatost ove vlasti koju čine SNS, SPS, GG "Zoran Dudvarski" i SVM, se ogleda u sramnoj odluci koja je izglasana na poslednjoj sednici SO Srbobran, a ogleda se u reizboru dr. Gazepova za člana opštinskog veća i pored rešenja koje je donela Agencija za borbu protiv korupcije, u kome se preporučuje Gazepovo razrešenje sa mesta člana opštinskog veća. Ovo je nešto što je obeležilo poslednje zasedanje sednice SO Srbobran i tim povodom razgovaramo sa Brankom Gajinom, predsednikom odborničke grupe " GG Branko Gajin". 

- Gospodine Gajin, kao jednog od organizatora protesta u Srbobranu i kao lidera srbobranske opozicije koji bojkotuje rad lokalnog parlamenta, pitamo Vas kao ocenjujete poslednju sednicu SO Srbobran kao i aktuelna dešavanja u našoj opštini ?

Kao jedan od organizatora protesta "#1 od 5miliona" istakao bih da protestne šetnje u Srbobranu vidim kao veoma uspešne. Protestne šetnje u Srbobranu su u svim medijima istaknute kao jedne od najuspešnijih protesta u Srbiji, jer naše mesto je ostvarilo jedan od najboljih procenata izašlih građana na protest u odnosu na broj stanovnika . Tih devet nedelja masovnih šetnji je pokazalo ovom režimu da u Srbobranu vlada ogromno nezadovoljstvo, i da na svakog tog jednog koji je izašao na protest računajte da ima barem još desetak onih građana koji identično misle ali zbog ucena, pretnji i bojazni za ličnu egzistenciju ostali su u svojim kućama. Gruba računica govori da u ovom trenutku u Srbobranu imamo daleko više nezadovoljnih građana nego onih koji podržavaju ovu vlast. Šetnje su ostvarile svoj cilj, pokazale su da je u Srbobranu vlast na staklenim nogama. Šetnje su ohrabrile građane koji su shvatili da nemaju razloga da se boje i da je vreme da započnu demokratske promene. Šetnje su prekinute iz opravdanih razloga, počeli su poljoprivredni radovi a poznato je da je Srbobran upravo jedno takvo mesto u kojem se pretežno živi od poljoprivrede. Naši sugrađani koji su protiv ovoga režima su radan i vredan svet. Oni ne pripadaju grupi džabalebaroša koji za jedan sendvič u radno vreme sedaju u autobuse i vozaju se od grada do grada i mitinguju. Energiju koja se pokazala na protestu treba sačuvati za jesen koja će po svoj prilici biti "vruća jesen".

Drugi vid protesta koji mi kao opozicija iskazujemo jeste bojkot rada Skupštine. Kao odbornici opozicije potpisali smo "Sporazum sa narodom", a pošto sam čovek od reči ja taj sporazum u celosti i poštujem. U "Sporazumu sa narodom" između ostalog je i bojkot rada Naprednjačkog parlamenta. Da zaista postoji razlog bojkota rada sednica SO Srbobran govori i primer poslednje održane sednice koja je zahvaljujući SNS prerasla u cirkus. Naime desilo se to da je rešenjem "Agencije za borbu protiv korupcije" rečeno da se dr. Ilija Gazepov nalazi u sukobu interesa i da kao takav ne može biti član opštinskog veća... ( napomena redakcije : na ovu kao i na druge teme pisano je o doktoru Iliji Gazepovom i ranije na "Bezcenzure.info" u tekstu "Doktor u sukobu interesa")

... potsećamo i na aferu "ultrazvuk"...

Nije Ilija Gazepov jedini u ovoj vlasti u sukobu interesa. U sukobu interesa je i Đorđe Džekov, član opštinskog veća zadužen za privredu, koji prodaje vozila javom komunalnom preduzeću "Graditelj", Domu zdravlja kao i Opštinskoj upravi, koje normalno kasnije i opravlja. U slučaju Ilije Gazepova postoji i pisani dokumenat, rešenje "Agencije za borbu protiv korupcije" u kom je rečeno da je u periodu od 2016, 2017 i 2018 godine, udruženju " Društvo za borbu protiv šećerne bolesti " u kom je Ilija Gazepov ovlašćeni zastupnik, isplaćeno ukupno 894.264,75 dinara... 

Stanju opšteg cirkusa na poslednjoj sednici Skupštine opštine Srbobran u 23. tački dnevnog reda, dovela je krajnje incidentna bezobzirnost gde je vladajuća garnitura po nalogu Agencije smenula Iliju Gazepova sa mesta člana opštinskog veća za zdravstvo, i odmah u istoj tački dnevnog reda, posle pet minuta,  sledi biranje novog člana veća. Šta mislite koga ? Biraju ponovo tog istog Iliju Gazepova ! Dakle građani opštine Srbobran su imali priliku da prisustvuju jednoj lakrdiji od predstave koja se zove vlast Srpske Napredne Stranke i njenih satelita. Skupština se prertvorila u jednu sprdnju, lakrdiju i obezvređivanje zdrave pameti građana Srbobrana. Građane ova vlast pritiska da poštuje zakone ove države dok za njih iste ti zakoni ne važe. Na sednici Skupštine se čuo i rebalans budžeta, a podsetiću vas da oni imaju manir da u toku godine donose tri - četiri rebalansa, što nije normalno. Taj rebalans budžeta za njih predstavlja jedan politički pamflet, što govori da SNS na taj način podmiruju svoje stranačke potrebe kao i potrebe svojih koalicionih partnera. Jedino znamo da su za svo vreme svoga mandata u vlasti uspeli da nam prodaju ulični drvored od 150 sadnica za 8. miliona dinara. Pametnom dovoljno ! 

Da smo bili prisutni na sednici Skupštine, a u vezi tačke dnevnog reda koja se tiče JKP "Graditelja" svakako bi pitali direktora ove ustanove zašto u izveštaju o poslovanju ove ustanove nema imena ljudi koji se vode da rade, dobijaju platu kao da rade, a u opšte ne dolaze na posao ? Pitao bih direktora da li je tačno da je u Nadalju ovih dana preminuo naš sugrađanin Ljubinko Andrić, a da je bez znanja najuže rodbine i familije sahranjen u jednoj vreći na brzinu - što je skandalozno !? Pitao bih zašto firma iz Novog Sada kosi naša groblja, i stim u vezi dali je vlasnik te firme u bilo kakvom bliskom odnosu, kao na primer kum, sa direktorom "Graditelja"? Direktor "Graditelja" nam je ostao dužan odgovoriti šta se to zapravo dogodilo na onom protestu građana Srbobrana kada je on kolima naleteo na nesrećnu ženu koja je i sama bila učesnik protesta, da li je za to odgovarao ? Na ova odbornička pitanja koja su uredno prosleđena do danas nema odgovora !  

Zbog svega gore navedenog smatram da bi prisustvo ovakvim sednicama Skupštine bilo čisto gubljenje vremena. Pogotovo je gubljenje vremena slušati hvalospeve nesposobne vlasti koja samo obećava, koja laže, a ništa nisu u stanju da urade. Nemam nameru da slušam kako posle Ilije Gazepovog dolazi ponovo Ilija Gazepov. Dakle to je jedna lakrdija i tako se ne vodi jedna opština. Ovakvo stanje bahate vlasti u Srbobranu ne treba da čudi naše građane kada znamo da našu opštinu ne vodi predsednik opštine Paroški. Naša vlast je u stvari pozorište lutaka kojima upravlja neki drugi čovek, a taj čovek se zove Srđan Kružević i on nije iz Srbobrana. Predsednika Radivoja Paroškog zato i zovu u narodu "FIKUS - PREDSEDNIK", on samo izigrava predsednika opštine, a ni zašta se ne pita. Predsednik opštine se u svom radu vodi isključivo tuđim diktatima i zato na rukovodeće pozicije naše opštine zapošljava isključivo ljude sa strane. Svako od naših meštana koji je bio zaposlen u opštinskoj administraciji, a razmišljao je svojom glavom i u svom radu se služio isključivo strukom i propisima - bio je sklonjen. To je na primer slučaj bivšeg sekretara SO Srbobran, gospodin Mile Savkov, koji je jedan od vrhunskih stručnjaka za pravna pitanja naše opštine. Morao je da ode jer se strogo pridržavao slova zakona, a to je očito nekima iz ove vlasti smetalo. Imamo saznanja da će ovih dana sa svojih radnih mesta biti sklonjeni i Snežana Bajić - načelnica za urbanizam opštine Srbobran, kao i Eržebet Segi - načelnica za finansije opštine Srbobran. Gospođa Bajić i gospođa Segi su vrhunski stručnjaci u svojoj branši ali očito kao takve postaju prepreka za protok novca onako kako to žele ovi vlastodršci.

Ovo su sve razlozi koji nas obavezuje da istrajemo u svojim namerama da smenimo ovakvu štetočinsku vlast koja je na putu da srbobransku opštinu pretvori u mesnu zajednicu nekih od susednih opština. 

        "Bezcenzure.info" 

   

 

Please publish modules in offcanvas position.