"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Opozicija ispunila obećanje

Opozicija ispunila obećanje

/ četvrtak, 28 februar 2019 14:12

Opozicija je ispunila i tačku 5. iz "Sporazuma sa narodom" ( pogledaj tekst Srbobran bez straha, dan 3) . Nakon poslednjeg protesta "#1od 5miliona" gde su građani, predstavnici političkih partija kao i odbornici u SO Srbobran, potpisali "Sporazum sa narodom", napuštanjem lokalnog parlamenta odbornici opozicije su obećanje i ispunili. Tačka 5. glasi : "Obavezujemo se da ćemo kao opozicija napustiti rad skupština u kojima je režim ukinuo demokratska načela i temelje parlamentarizma: Narodne skupštine Republike Srbije, Skupštine Autonomne pokrajne Vojvodine, Skupštine grada Beograda i drugih lokalnih samouprava i gradskih opština i time oduzeti bilo kakav legitimitet režimu".

Danas 28.02.2019. sa početkom u 9h, bila je zakazana 30. sednica Skupštine opštine Srbobran. Odbornici opozicije su tačno na vreme došli ali nisu ulazili u salu za sednice nego su ispred ulaznih vrata u zgradu opštine raširili transparent "#1 od 5miliona" i tada su održali kratku konferenciju za štampu na kojoj su najavili bojkot parlamenta i prisutnim novinarima saopštili svoje razloge za napuštanje daljeg rada sednica Skupštine opštine Srbobran.

Novinarima se najpre obratila gospođa Milana Gajinov - nezavisna odbornica u SO Srbobran, i tom prilikom je izjavila ...

- ( otvori ovaj link )   https://youtu.be/A96c9RVbKkc

Gospodin Branko Gajin, kao lider srbobranske opozicije i predsednik odborničke grupe GG "Branko Gajin", u svom obraćanju novinarima o razlozima napuštanja rada sednica Skupštine je istakao ... 

otvori ovaj link )    https://youtu.be/zokdfyVOX40

Na čega će ličiti rad narednih sednica Skupštine opštine Srbobran, ostaje da vidimo ? Da li će napuštanje lokalnog parlamenta od strane odbornika opozicije obradovati vladajuću garnituru na vlasti ? Da li srbobranski parlament ovim činom opozicije gubi svaki dalji smisao ? Da li je napuštanje opozicije poraz ili pobeda predsednika opštine u narodu prozvan kao "FIKUS - PREDSEDNIK" ? Ovo su pitanja na koja ćemo sigurno dobiti odgovor u neko SKORIJE vreme.

 

 "Bezcenzure.info"

Please publish modules in offcanvas position.