"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Vise od "igre"

Vise od "igre"

/ subota, 29 decembar 2018 15:05

"U pokusaju je prodaja naseg kluba", moglo se cuti na sastanku roditelja dece koja treniraju u FK Srbobran. Sastanak su organizovali deo clanova Skupstine kluba i roditelji, a isti se odrzao u prostorijama OS "Jovan Jovanovic Zmaj", 28.12.2018. godine sa pocetkom u 16 h. Po statutu ovoga kluba izmedju ostalih clanove Skupstine kluba cine i roditelji maloletne dece koja u ovom klubu treniraju. "Bezcenzure.info" je prisustvovao ovom sastanku i evo sta smo zabelezili.

  Kao jedan od roditelja, sastankom je predsedavao Dragan Ornjakov koji je u uvodnom obracanju rekao da ima saznanja da se sprema spajanje dva kluba, fudbalskog kluba Srbobran sa fudbalskim klubom iz Vrsca, sto se kosi sa pozitivnim zakonskim propisima.

.Na pocetku je istaknuto da u klubu kao i na ovom sastanku roditelja nema i nesme da bude politickih istupa, da su se roditelji okupili radi interesa svoje dece koja u klubu treniraju, i da politici na ovu temu nema mesta. Da bi neki klub mogao da se odluci na ovakav korak mora da postoji odluka dve trecine clanova Skupstine u oba kluba, zatim da se sazove zajednicka, jedinstvena Skupstina zainteresovanih klubova i zapisnik sa te Skupstine i sa takvim odlukama se salje na uvid i odobrenje fudbalskom savezu. Postoji informacija "da je stigao takav papir u fudbalski savez Vojvodine" i po recima Ornjakova bez pecata i potpisa, i mi ne znamo ko je takav zahtev napisao i kada, a da mi za to nismo ni pitani. Za posledicu, ako se ove slutnje ostvare, sve naredne nase utakmice ovoga i ovakvog kluba igrale bi se u Vrscu, kao gradu domacina a ne u Srbobranu. Nakon toga sledi gasenje FK Srbobran, a u tom slucaju ostaje samo klub iz Vrsca u daljem toku takmicenja u ovom rangu. Ornjakov je rekao da su slican sastanak na ovu temu roditelji imali i ranije, i da su odredili delegaciju koja je otisla na razgovor sa predsednikom kluba Nebojsom Nedeljkovicem, gde im je on rekao da u ovu temu nije upucen i da ne zna nista, ali u daljem toku razgovora primeceno je da je Nedeljkovic dobro znao i bio dobro obavesten o svim planiranim koracima rukovodstva kluba u ovom pravcu. Od njega su tada i culi da ce se u spajanju ova dva kluba menjati PIB. FK Srbobran kao i maticni broj kluba, sto prakticno predstavlja i njegovo gasenje. Nedeljkovic je tada rekao, po recima Ornjakova, da se sve ovo radi zbog velike finansijske dubioze u kojoj se klub nasao, i da su se zato oni opredelili na ovaj korak. Naculo se da ce za ovu "transformaciju" neko inkasirati oko 4.000.000 dinara, a na ciji racun ce novci biti uplaceni ... ostalo je nejasno !

Nebojsa Nedeljkovic - istaknuti clan i funkcioner SNS - Srbobran, i predsednik FK Srbobran... 

U nastavku ovog sastanka predsedavajuci Ornjakov je sve prisutne zamolio da svi zajedno podju u prostorije FK Srbobran gde u 18 casova pocinje vanredna sednica Skupstine FK Srbobran i da tamo roditelji kao clanovi Skupstine istaknu svoje misljenje na ovu temu i naravno sa pravom glasanja odrede dalju sudbinu ovog kluba. Vazno je istaci da za ovu sednicu Skupstine predsednik kluba Nebojsa Nedeljkovic nije uputio poziv svim roditeljima, i ako su clanovi Skupstine. Prisutni su za sednicu saznali iz medija i nije tesko zakljuciti da je upucen selektivan poziv za sednicu Skupstine. Sumnja se da je poziv urucen podobnim clanovima koji ce glasati za vrlo sumnjive odluke. Po statutu kluba kao i po poslovniku o radu  Skupstine sve sednice su javne i otvorene za javnost, sto znaci da pristup imaju svi zainteresovani gradjani kao i predstavnici medija. Svi imaju prava prisustva sednici ali samo clanovi imaju pravo glasa. Nakon zavrsenog roditeljskog sastanka svi prisutni su se uputili ka prostorijama FK Srbobran na vanrednu sednicu Skupstine ovoga kluba.

Skupu ispred stadiona "Sumice" prisustvovala je i redakcija "bezcenzure.info", gde smo zajedno sa ostalim clanovima Skupstine ( njih oko 80 ) cekali pocetak sednice. Nismo ocekivali da ce nase prisustvo ovoj sednici, kao i prisustvo za vecinu prisutnih roditelja ostati samo pusta ne ostvarena zelja. Naime prilikom dolaska do ulaznih vrata prostorija ovog sportskog kluba zaustavili su nas "clanovi cuvenog srpskog folklora", nabildovani i obuceni u svoje klasicne nosnje crne jakne, trenerice,  patike i kao po pravilu kratko osisani. Tu smo zaustavljeni i RODITELJI DALJE NISU MOGLI ! Na vratima samog ulaza u zgradu, okruzen sa takvim finim svetom iz Beograda i Zemuna, u ocito prijateljskom odnosu sa njima stajao je funkcioner SNS i v.d. direktor JKP "Graditelj" - Djordje Radetic ...

Ovog mladog gospodina poznajemo iz ranije objavljenih tekstova ( "Bez izuzetka molim", "... I kozni menjac ", "Tajno ili javno komunalno..."...), a sada smo ga upoznali (nama je tako izgledalo) kao nekog od koga su nabildovani "Zemunci" primali instrukcije ko moze a ko ne, da udje u prostorije FK Srbobran. U trenutku "selektovanja" gradjana doslo je do koskanja izmedju roditelja nase dece i simpatizera kluba sa problematicnim "Zemuncima". Na poziv, policijska patrola je stigla veoma brzo. Mozemo reci da samo zahvaljujuci brzoj intervenciji policije nije doslo do ozbiljnijih incidenata. Dolaskom policije hrabri nabildovani Zemunci zajedno sa Radeticem su se povukli u prostorije kluba te je policija pristupila legitimisanju i pretresu  Zemunaca, a pri tome je jedna osoba od njih nakon utvrdjivanja identiteta privedena u "LISICAMA" u stanicu policije.

Prilikom ovog dogadjaja doslo je do verbalne pretnje izvestacu "bezcencure.info" sa lica mesta Zeljku Bogojevicu od strane Djordja Radetica, koji je videvsi da izvestac ovoga sajta sva desavanja sa lica mesta uredno snima, prepoznavsi ga zapretio recima: " a ti sto pises za bezcenzure.info, zapamtices ti mene ". Za sve sto se desilo ispred prostorija FK Srbobran,"bezcenzure.info" poseduje tonski snimak ! Uzevsi u obzir u kakvom se to okruzenju krece Djordje Radetic, i ko su mu prijatelji koji su dosli da mu pomognu da fizickim putem zabrane ulazak roditeljima u prostorije kluba, Zeljko Bogojevic je potrazio policijsku zastitu, a ceo slucaj ce biti procesuiran. 

Posle svega, roditeljima dece koja treniraju u FK Srbobran, a nije im bilo omoguceno da prisustvuju sednici Skupstine kluba, ostaje gorak ukus u ustima. Postavljamo pitanje predsedniku opstine Srbobran Radivoju Paroskom, da li roditelji koji finansiraju ovaj klub zasluzuju da ih rukovodstvo ovog kluba na celu sa Nebojsom Nedeljkovicem fizicki ponizava i zabranjuje prisustvo na sednici na kojoj su ocito imali pravo da odlucuju ? Pitamo predsednika Paroskog da li su nam deca u sigurnim rukama ako na ovom primeru vidimo sa kakvim se to sumnjivim licima nasa decu susrecu u klubu ? Nekom kome su namere casne, a savest cista nema potrebu da se okruzuje ljudima kome je nasilje u opisu posla.

Gospodine predsednice Paroski -  Nebojsa Nedeljkovic i Djordje Radetic su vasi ljudi, vi ste ih imenoivali i izabrali da budu vasi najblizi saradnici, saradnici od poverenja. Predsednice, da li ste isti kao i oni  ???

Please publish modules in offcanvas position.