"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

S Bogom izbori

S Bogom izbori

/ četvrtak, 19 jul 2018 13:37

Da  li su nam bili potrebni  izbori za Savete Mesnih zajednica?

Da živimo u normalnoj zemlji onda bi odgovor verovatno bio DA.No s obzirom na ludilo koje nas okružuje  mogli smo proćI sa manje trošenja novca i živaca.

Sve je unapred dogovoreno i sve se unapred znalo.Da li neko više uopšte veruje da su baš  svi kandidati SNS –a uspešno i sa velikom većinom pobedili u sva tri naseljena mesta a da kandidati ostalih stranaka,partija kao i oni koji su išli samostalno  dobiju zanemarljiv broj glasova.Inače predloženi kandidati SNS-a od kojih su neki veoma poznati naročito u krugu svojih porodica i uže rodbine a široj javnosti  baš i nisu uživaju nemerljiv ugled (još nisu pronašli merilo za isti).

Po toj logici   trebalo je da SNS svoje članove jednostavno postavi za članove  Saveta i na taj način uštedi pare poreskih obveznika  koji su ustvari bili glavni finansijeri  paketa sa prehrambenim proizvodima,majica,olovaka,upaljača kao i štampanja plakata,letaka  bilborda.

Ovoj farsi prethodilo je pozivanje birača i propitivanje istih o tome da li će i za koga glasati.Sve to se ponavljalo i kod obilaženje građana po sistemu od kuće do kuće i slično.Vrhunac bezobrazluka bilo je i to što građani nisu dobili pozive za glasanje i što su pravo mesto održavanja izbora znali samo članovi SNS-a.Posmatračima je prisustvo bilo odobreno tek oko podneva jer je prethodno trebalo nabildovati glasove.

Ovo maltretiranje glasača iIi farsa nazvana demokratski izbori doživela je svoj trijumf 15.jula nakon zatvaranja biračkih mesta kada su kandidati SNS-a bili kao iznenađeni svojim rezultatima jer oni nisu znali da su tako popularni i tako kvalitetni.

Inače samo postojanje i svrsishodnost postojanja Saveta MZ je diskutabilno u vreme kada Mesne zajednice nemaju ili imaju jako malo sopstvenih prihoda pa se sve odluke uglavnom donose na nivou opštine i ona određuju deobu opštinskog kolača.

Please publish modules in offcanvas position.