"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Opština Srbobran bermudski trougao

Opština Srbobran bermudski trougao

/ sreda, 21 decembar 2022 19:29

Gde to nestaju opštinska plovila i vozila ? Tamo gde nestaju vozila i plovila tamo je Đavolji trougao, poznat kao Bermudski trougao. Dok je u svetu Bermudski trougao izvikan kao tvorevina nekakve đavolje više sile, ovaj naš Srbobranski trougao je poznat po sili partije na vlasti. Kako za Bermudski trougao postoji značajna dokumentacija koja objašnjava kako su mnogi slučajevi nestanka preuveličani ili čak nestvarni sa druge strane dokumentacija Srbobranskog Đavoljeg trougla, koja opisuje o kakvim se to nestalim plovilima i vozilima radi, je savršeno precizna i jasna. U Srbobranu se ne zna gde su nestala dva auta i jedan gliser (čamac sa motorom) koji je kupila opština Srbobran ili se možda zna ali se ćuti. Taj zavet ćutanja je vrlo ozbiljan u redovima SNS što smo videli nedavno na primeru međusobnog obračuna partijskih istomišljenika u prostorijama JKP "Graditelj" Srbobran (što za Graditelj i nije prvi put), gde su svedoci bili građani koji su se tog momenta zatekli u čudu.  Da ne bi pojavu nestanka plovila i vozila pripisivali đavoljim radnjama mi pitamo predsednika opštine Srbobran gde su naša vozila?

Izreka "Ima se može se" u našem slučaju mogla bi da se premunduri u Nema se, glumi se ili možda Nema se - mora se. Opština Srbobran je pokazala u proteklih godinu dana da je široke ruke. Nema veze što tradicionalno kukamo da je budžet malo promajiv. Zapravo malo više. Priča počinje sredinom 2021. Tada smo pod velom tajne kupili pravi pravcati gliser za pravu pravcatu cenu. Novcem poreskih obveznika opštinsko rukovodstvo iz SNS je 15.06.2021. za simboličnu sumu od 2.278.000 dinara kupilo čamac sa motorom, zapravo gliser. U selu je kupovina tada izazvala podrugljive komentare i nagađanja za čega ćemo taj gliser da koristimo, pa se pominjalo i Sutomore (sećate se odmarališta?) i neki ribolovci. Misterija je potrajala sve dok na manifestaciji održanoj u Novom Sadu 21. oktobra iste godine JP Vode Vojvodine nije predstavilo flotu od 6 čamaca. Jedan od njih je baš onakav kakav je platila opština Srbobran. Ako direktor Voda Vojvodine i predsednik opštine Radivoj Debeljački smatraju da je adekvatna kompezacija za gliser poribnjavanje kanala sa šarančićima (što smo svedoci ovih dana) onda je neko u ovoj igri ostao kratkih rukava. Koincidencija ? Malo verovatno. To sa sobom povlači i pitanje kako se i za čega koristi taj gliser koji smo svi mi velikodušno platili. Sobzirom da ljudima sklonim svemu i svačemu može svašta pasti na pamet nadajmo se da se sa istim tim gliserom neće isti ti šarančići izlovljavati.

Priča se nastavlja i krajem 2021 i početkom 2022. godine. Opština je 28.10.2021. nabavila na lizing dva putnička automobila za koje je plaćeno 2.570.984 dinara a zatim još jedan automobil i jedan kombi, takođe na lizing, za koji je 17.03.2022. zaključen ugovor vredan 3.717.186 dinara. Ukupno to bi bilo 8.566.170 dinara ili po drugarskom kursu od 117 dinara za evro ukupno za tri automobila, kombi i čamac nešto više od 73.000 evra. Ono što se zna je da je predsednik opštine Srbobran na ceremoniji održanoj 1.aprila 2022. uručio jedan automobil predškolskoj ustanovi Radost Srbobran. Ispravno i treba im, pozdraviće svako taj gest. Samo nekako nam je promaklo - gde su ostala tri vozila ? Možda je neko i pomislio da je kombi dodeljen MNRO Biser iz Srbobrana, greška, taj kombi je donacija Vlade Japana. Mi tragamo za drugim kombijem. Najavljena je tada skorašnja nabavka jednog automobila za Centar za socijalni rad ali nekako nam je promaklo kad je taj automobil uručen, a vidimo da je plaćen. Čisto sumnjamo da bi neko propustio priliku da se još malo reklamira. Iz računa se vidi da su nabavljena četiri vozila i da je rok isporuke davno prošao, dakle samo da pitamo, gde su ti automobili ? Da li ih opština Srbobran koristi, ako ih ne koristi ko ih vozi ? Kako i zašto ? Pitamo i podsećamo da je sav taj vozni park na vodi i kopnu plaćen našim novcem a ne novcem koji je donirao neko iz opštinskog SNS rukovodstva kad mu je npr. legla arenda. Na opštinskom sajtu iako postoji obaveza objavljivanja javnih nabavki ovih stavki nema. Zanimljivo je i to da su tri vozila i čamac nabavljeni od istog ponuđača koji je bio i jedini koji se javio na oglas. Na direktno upućeno pitanje jednoj drugoj kompaniji iste delatnosti da li su znali za ponudu i zašto se nisu javili na oglas odgovoreno nam je da su bili upoznati i da se nisu javili jer bi to bilo "čisto gubljenje vremena, a vi to tumačite kako hoćete". Dakle, ako su vozila nekom uručena, to je plemenit gest koji bi svi pozdravili, ako mi grešimo ukažite nam na grešku u tumačenju da vam ne kaljamo čist obraz. Ako ste se ponovili za tri vozila, dajte da proslavimo i u zdravlju ih vozili. Samo je red da znamo, ipak smo vam mi dali taj novac. Baš kao i onaj za vaše plate. 

      "Bezcenzure.info" 

Please publish modules in offcanvas position.