"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Šta se babi snilo to joj se i zbilo

Šta se babi snilo to joj se i zbilo

/ ponedeljak, 07 decembar 2020 10:53

I Srbobran ima odborničku berzu, a što da ne! U narodu se govori da se prodaju po ceni "žive vage". I ranije je bilo prelazaka iz jedne partije u drugu, ali ono po čemu se poslednji transfer razlikuje od ostalih jeste po svojoj transparentnosti u bestidnosti, u šta ćete se i sami uveriti u nastavku teksta. Zaposlenje za sebe ili članove porodice najčešći su razlozi za preletanje iz jedne u drugu političku partiju. Onaj ko preleće iz opozicije u vlast... e taj je PRELETAČ. Razlozi za preletanje mogu biti i zaštita od odgovornosti pred organima gonjenja. Ni u jednom slučaju razlog za preletanje se ne krije u programskim načelima partija, naprotiv. Sve je transparentniji cenovnik kako usluga tako i novčanih transakcija koji se otvoreno i bez trunke stida (kada već zakona nema), prenose na račun odbornika koji je sebi otvorio cenu.

U najvećem broju slučajeva preletači napuštaju stranku koja je izgubila vlast i odlaze u trenutno vladajuću. Jedna aktuelna odbornica, u vreme predsednikovanja SPS i Zorana Mladenovića, bila je istaknuti član i funkcioner ove partije i kao takva vršila funkciju zamenika predsednika opštine Srbobran u periodu 2012 - 2016 godine. Gospođa vremešnije dobi Slobodanka Boba Gradinac je period od 2016 do 2020 godine provela u odborničkim klupama SPS kao koalicioni partner naprednjaka. U jeku predizborne kampanje za lokalne izbore 2020. godine, iz vrlo nejasnih razloga, kao grom iz vedra neba, gospođa Gradinac je saopštila svoju odluku dojučerašnjim stranačkim kolegama da "menja tabor", i da je prihvatila ponudu da bude kandidat na listi SNS za lokalne izbore koji su za jun 2020. godine bili raspisani. Razloga je bilo mnogo sa kojima je pokušala opravdati svoju odluku ali ... znalo se još tada da se pravi razlog krije. O mogućim razlozima se nagađalo do momenta dok gospođa Gradinac nije na konstitutivnoj sednici SO Srbobran 21.08.2020.godine većinom glasova odbornika SNS izabrana za zamenika predsednika SO Srbobran. U ovakvim "trgovinama" mora da postoji obostrani inetes, kako pojedinca koji je kupljen tako i stranke koja ga je kupila. Stranke ostvaruju svoj interes na način da obezbede skupštinsku većinu što u ovom slučaju nije bio cilj jer su naprednjaci imali ubedljivu većinu i bez Slobodanke Gradinac. Ovo nam govori da su naprednjaci preko ove trgovine želeli da dojučerašnjem koalicionom partneru nanesu maksimalnu sramotu u vidu kadrovskog "šamara" SPS i Zoranu Mladenoviću. Mnogi smatraju da je to promašena investicija SNS, bar što se kvaliteta kupljenog kadra tiče. 

Ko je pomislio da se ova kupo - prodaja završava cenom plaćene funkcije za Slobodanku Gradinac, grdno se prevario. "Bezcenzure.info" saznaje da je u igri izgleda i pogodba koja je još davno dogovorena ali je tek ovih dana došla na naplatu. Iz nama dostupnih izvora informacija dolazimo do "PROGRAMA UREĐENJA GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA PERIOD OD 2020. DO 2023. GODINE". U ovom "Programu uređenja" pronalazimo planiranu investiciju opštine i to opet kao obostrano zadovoljstvo. Ovog puta na relaciji "Gradinac - Graditelj"  

Poređenja radi iznos ovih planiranih radova (1.666.667 dinara) iz kojih će korist imati Gradinac, ravan je iznosu 14.000 obroka za korisnike narodne kuhinje. Da broj parcele 11440 odgovara kako je u tabeli navedeno "Salaš Gradinac" potvrđuje i satelitski snimak parcele koja se nalazi pored magistralnog puta Srbobran - N.Sad.

 Ovaj investicioni plan je odobren javnim izjašnjavanjem (GLASANJE) od strane odbornika SO Srbobran. Ako znamo da je Slobodanka Boba Gradinac odbornik a istovremeno i zamenik predsednika Skupštine opštine Srbobran, i da sama ima pravo glasa za donošenje odluke o ovoj investiciji, da glasa za sebe, nije teško zaključiti da je ovaj slučaj (kako sa početka teksta i ističemo) najtransparentniji i najbestidniji primer SUKOBA INTERESA. PO NAMA JE TO SUKOB INTERESA BEZ PRESEDANA ! 

"Bezcenzure.info" će svakako ispratiti radove na iskopu i polaganju vodovodnih cevi do kuće gospođe Gradinac u nadi da se sami radovi neće u toj meri dodatno iskomplikovati pa da se mora (kada se već kopa) u već iskopane kanale položiti i gasna instalacija.

        Ž.B. "Bezcenzure.info"   

Please publish modules in offcanvas position.