"Ovaj sajt je rezultat sistema i vremena u kome živimo, kao i potrebe građana za informisanjem" - BEZ CENZURE

Nemar na pravoslavnom groblju

Nemar na pravoslavnom groblju

/ četvrtak, 21 maj 2020 13:48

Prevrću nam kosti po groblju, o Graditelju nema ko da vodi računa, firma bez domaćina sa nesposobnim i priučenim kadrovima - ovo su komentari koji su se ovih dana mogli čuti od građana naše opštine. Mnoge loše, pa čak i vrlo ružne konotacije su ovih dana upućene na rad predsednika opštine Paroškog koji dozvoljava direktoru "Graditelja" (Radetić) da se veoma neodgovorno ponaša prema grobovima i porodičnim kosturnicama naših predaka na pravoslavnom groblju u Srbobranu.

Zli jezici govore da se direktor "Graditelja" Đorđe Radetić  po više dana ne pojavljuje u Srbobranu, na svom radnom mestu, a da za sve to vreme uredno prima platu sa svim ostalim pripadajućim benefitima. Pretpostavlja se da ga obaveze predizborne kampanje SNS, čiji je i funkcioner, odvlače daleko od mesta i posla za koje ga građani naše opštine plaćaju. Po rezultatima svoga rada, kažu Srbobranci, ništa bolji od Radetića nije ni njegov pomoćnik, izvršni direktor ovog preduzeća Darko Nenezić. Ovaj gospodin je direktno upravljao sa izvršenjem odluke o uklanjanju ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Srbobran (pogledaj tekst "porušen Miletov dućan"), u situaciji na slici je zabeležen kako uz dozu agresivnosti pokušava da spreči reportera "Bezcenzure.info" da zabeleži nepropisno parkiranje vozila u kojem se dotični gospodin lično nalazio. U nastavku teksta dalje navodimo i sam događaj zbog kog su ova dva direktora, SNS funkcionera, označeni kao direktni krivci za javašluk JKP "Graditelja", a zbog takvog stanja u ovoj firmi naši sugrađani doživljavaju nesvakidašnje, čak užasavajuće neprijatnosti zbog kojih moraju da zatraže i medicinsku pomoć. Pored svih tih nemilih događaja Srbobranci kažu "naš predsednik opštine ostaje gluv i nem". On je nemoćan da bilo šta učini, da makar ovoj dvojici uputi bar nekakvu partijsku kritiku. Ne, on to ne sme ! Radetić i Nenezić su izgleda jači "igrači" u naprednjačkoj hijerarhiji od Paroškog, te bi on u takvom zameranju izvukao samo deblji kraj. Sve se ovo moglo čuti posle incidenta koji se pre neki dan dogodio na pravoslavnom groblju uz prisustvo mnogobrojne rodbine kao i prijatelja ožalošćene familije P. koji su se tog trenutka našli u ožalošćenoj povorci na poslednjem ispraćaju naše sugrađanke. 

Po saznanjima do kojih dolazi "Bezcenzure.info" nemili događaj se desio prilikom obavljanja sprovoda pokojnice do svoga konačnog prebivališta - grobnog mesta. Kada je ožalošćena povorka pristigla do samog mesta ukopa jedan član šire familije je upozorio radnike JKP "Graditelj" da ukop pokojnice ne može da se obavi u unapred iskopanom i pripremljenom grobnom mestu zato što to grobno mesto nije mesto porodice preminule, već je mesto od roditelja dotičnog koji je grešku i primetio, a koji je član šire familije. Sama ta činjenica je podrazumevala i posebnu lokaciju koja je udaljena 5 - 6 grobnih mesta dalje od mesta na kom je planiran ukop, a koje i jeste pravo mesto na kome je trebalo sahranu i obaviti. Porodična grobnica koja je greškom otvorena, po rečima očevidaca, grubim iskopavanjem radnika "Graditelja" bila je izuzetno devastirana i tom prilikom su u dobroj meri oštećeni i razbacani zemni ostaci ranije preminulih koji su tu i sahranjeni. Rodbina kao i ostali učesnici sprovoda bili su dodatno izloženi maltretiranju kada su morali na samom groblju provesti još neko vreme kako bi se sada na pravoj lokaciji iskopalo pravo grobno mesto, na kom je pokojnica i sahranjena. Utisak celokupnog haosa na groblju toga dana bio je veoma potresan, ali činjenica da incident ove vrste nije jedini u našoj opštini, i da se nedavno slični takav dogodio i na pravoslavnom groblju u Nadalju, govori o javašluku i nestručnosti ljudi koji vode ovo preduzeće. Ako bolje razmislimo građani Srbobrana mogu očekivati da će i u budućnosti biti još ovakvih slučajeva sobzirom na činjenicu da se u ovom preduzeću kao i u ostalima u kojima je osnivač SO Srbobran zapošljavaju samo SNS partijski poslušnici, bez kvalitetnog i kompletnog obrazovanja. Iz svega što nam se dešava možemo naslutiti da je za ovu vlast važnije prikupiti što više sigurnih glasova da bi ostao na poslu, dok kvalitet urađenih radova kao i stručnost zaposlenih je nešto što ovoj vlasti manje bitno.   

Na kraju ne možemo a da se ne setimo predsednikove krilatice, i da ga ne upitamo, da li su predsedniče Paroški TO - TI kvalitetni kadrovi iz Veternika, Futoga, Temerina, Vrbasa ... koje ste morali zaposliti pod izgovorom, kako ste sami rekli, "Srbobran nema kvalitetnih kadrova"? 

     Ž.B. "Bezcenzure.info"

Please publish modules in offcanvas position.